Oraşele Slobozia şi Medgidia s-au înfrăţit cultural, în cadrul celei de-a 18-a ediţii a Salonului anual de carte

0

Volumul, „Medgidia, oraşul de apoi“ a ieşit de la tipar în urmă cu 10 zile şi a avut prima lansare la Slobozia, locul de unde începe acţiunea cărţii.

Prezent la lansare, Ioan T. Morar a risipit misterul şi a precizat că punctul de plecare al romanului este bunicul autorului, care a locuit în Slobozia anilor 1920.

Prin legăturile genealogice cu plaiurile ialomiţene, dar mai ales prin prieteniile cu scriitorii, jurnaliştii şi literaţii din Bărăgan, scriitorul Cristian Theodorescu, este parte din mişcarea culturală a ultimilor 25 de ani. Printre apropiaţii scriitorului se numără şi profesorul Oliviu Vlădulescu, unul dintre personajele cărţilor sale.

Cristian Teodorescu a mai fost prezent la Salonul anual de Carte cu volumele din colecţia Cotidianul. Scriitorul a rememorat una dintre amintirele de la bunicii lui, de pe vremea când au locuit în Slobozia. Atunci, ca şi acum, agricultura era total nerentabilă, iar cârciumarii sau fotografii câştigau mai bine şi mai uşor.

Penultima manifestare a celei a 18-a ediţii a salonului anual de carte va avea loc marti, cu începere de la orele 11, când la Slobozia vor veni de la Bucureşti, reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie. Georgeta Filitti şi Dragomir Popovici vor prezenta publicaţiile Consiliului Judeţean Ialomiţa şi Muzeului Judeţean despre istoria şi tradiţiile ialomiţene.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.