Oraşul fără semafor

1

Traficul rutier din Urziceni va fi fluidizat cu ajutorul a două sensuri giratorii, amplasate la intersecţia Căii Bucureşti cu bulevardul Republicii şi strada Aurora, respectiv cu străzile 1918 şi Regele Ferdinand, din centrul vechi al oraşului.

Primul dintre cele două proiecte, aprobate în ultima reuniune a legislativului, presupune realizarea unui sens giratoriu dezvoltat pe o suprafaţă de 3.700 de metri pătraţi în plin centrul Urziceniului, într-o zonă intens circulată, aflată la intersecţia drumului naţional care traversează oraşul cu artera de acces spre gară. Odată cu realizarea sensului giratoriu respectiv, strada Aurora ar urma să devină arteră cu sens unic de circulaţie.

Valoarea totală a investiţiei, care implică realizarea de aliniamente cu borduri şi trotuare de gardă, marcaje, spaţiu verde şi ancadramente cu ronduri de flori va fi de aproximativ două sute de mii de lei. Această valoare, conform notei de fundamentare întocmită de compartimentul investiţii din cadrul Primăriei, a fost stabilită pe baza unui cost mediu de doar 54 de lei pe metrul pătrat.

Cel de-al doilea sens giratoriu va ocupa o suprafaţă de 2.750 de metri pătraţi şi va greva bugetul local de 150.000 de lei.

Odată finalizate cele două lucrări, completate şi de semaforizare, ar trebui ca pretendenţii la statutul de şoferi cu acte în regulă să poată susţine examenul practic, fără să mai fie nevoie să se deplaseze la Slobozia.

Robert Dincă

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.