Otova la amenzi pentru producători şi comercianţi

0

pepeni

Amenzi la grămadă pentru producătorii şi comercianţii de pepeni, diferite ca valoare, însă, pentru abateri similare! 
Un control al poliţiştilor de la economic s-a lăsat cu sancţiuni drastice pentru persoanele aflate cu marfă la vânzare pe marginea drumurilor naţionale. Peste 500 de kg de pepeni au fost confiscate şi date amenzi în cuantum de 6.000 lei. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, precizează că sancţiunile au fost aplicate pentru comercializarea produselor pe partea carosabilă, lipsa notificării în certificatul de producător a persoanei care se afla cu pepenii la vânzare şi lipsa documentelor de provenienţă a mărfii.
Unul dintre ialomiţenii amendaţi contestă însă sancţiunea primită şi reclamă dubla măsură în aplicarea sancţiunii pentru aceeaşi faptă. Omul spune că a primit 3.000 de lei amendă pentru că a folosit un metru din parcarea drumului naţional, iar vânzătorul de lângă el doar 500 lei.
Ca să plătească amenda primită, producătorul ar trebui să vândă două tone de pepeni cu 1,5 lei kilogramul, sau producţia după un hectar, la vară, când preţul scade la 20 de bani kg.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.