Ouăle de categoria a 3-a vor fi în continuare în galantare

0

Ouăle de categoria a 3-a se vor obţine şi vinde în continuare în România.
Direcţia Sanitar Veterinară Ialomiţa transmite printr-un comunicat de presă că începând cu 1 ianuarie 2012 vor fi produse şi comercializate în continuare pe piaţa românească ouă marcate cu cifra 3, dar, spre deosebire de anul trecut, categoria semnifică faptul că ouăle provin de la găini crescute în baterii sau cuşti modernizate, conform normelor europene, fapt care garantează vânzarea lor către consumatori.
Cele mai bune ouă pentru consum sunt marcate însă cu cifra 0 şi sunt din producţie ecologică, pentru care există norme stricte legate de suprafaţa, dar şi de furajele care se administrează găinilor.
Ouăle marcate cu cifra 1 provin de la găini crescute în sistem alternativ, respectiv în hală, dar şi cu acces într-un padoc exterior, iar hrănirea acestora se face cu furaje clasice.
Ouăle ştanţate cu numărul 2 sunt de la găini crescute în hale, la sol, hrănite cu furaje clasice, iar cele marcate cu cifra 3 provin de la găini crescute în baterii îmbunătăţite.
Doar ouăle de la găini crescute în cuşti nemodernizate nu mai pot fi vândute pe piaţă, în coajă, ci folosite numai în procesare industrială.
Direcţia Sanitar Veterinară Ialomiţa precizează că în judeţ NU există exploataţii comerciale de găini ouă consum care să aibă interdicţii la comercializarea ouălor către consumatorul final.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.