Pacienţii – jupuiți de bani și puşi pe drumuri

0

sanatate maximaLipsa medicilor şi limitarea numărului de consultaţii în cabinetele de specialitate transformă viaţa pacienţilor într-o corvoadă. Zilnic, în policlinica spitalului judeţean de Urgenţe vin ialomiţeni din toate localităţile pentru a-şi putea primi tratamentul. Bolnavii de diabet au aflat anul acesta că pentru ridicarea reţetei au nevoie de programare şi sunt nevoiţi să aştepte până la data la care le vine rândul la control, chair dacă mai au sau nu medicamente.
audio PACIENTI
Programarea poate fi cel mai curând într-o săptămână, iar în cel mai rău caz peste 35-40 de zile. Managerul spitalului judeţean de urgenţe, Vasile Olaru, spune că situaţia a fost generată de casa de sănătate care decontează doar un anumit număr de consultaţii pe zi.
audio VASILE OLARU
Directorul Casei Judeţene de Sănătate susţine însă că numărul de consultaţii decontat în cabinetele de specialitate este de 28 pe zi. Mihai Geantă precizează că medicii lucrează în policlinică doar cu jumătate de normă şi, conform timpului estimat pentru consultaţie, mai mult de 14 pacienţi pe zi nu pot vedea.
audio MIHAI GEANTA
Între normele cadru ale Casei de Sănătate şi soluţiile administrative la nivelul spitalului judeţean, pacienţii sunt puşi pe drum, dar şi buni de plată. Pe lângă programare, ei plătesc pentru a intra în cabinetul medicului 3 lei, sau 30 dacă doresc să fie văzuţi peste program. Această variantă nu este însă agreată de specialişti pentru că se constituie în venit doar pentru unitatea sanitară, iar pacienţii care îşi permit să plătească sunt aşteptaţi în cabinetele particulare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.