Pâinea la control

0
Diminuarea evaziunii fiscale, pe linia producerii şi comercializării produselor de panificaţie şi respectarea disciplinei financiare au fost temele controlului efectuat de Garda Financiară în judeţ.
Astfel, au fost verificaţi agenţii economici cu sediul în Ialomiţa sau în alte judeţe, dar care desfăşoară activităţi comerciale de distribuţie pâine în judeţul nostru. În cadrul acţiunii a fost identificată SC EUROPAN EXIM SRL Bucureşti, care a comercializat cantitatea de 130 de franzele, fără documente legale de provenienţă. Pâinea a fost confiscată, iar firma amendată cu 6.000 lei.

La Societatea comercială LIVELAR ŞTEFAN Bucov, din judeţul Prahova, s-a constatat că reprezentanţii legali nu au întocmit la timp documentele legale, în ceea ce priveşte distribuirea unei cantităţi de 1.036 de pâini, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 2.000 lei.
Deasemenea, tot cu ocazia controlului, s-a constatat că SC LUK SERV SRL Răsimnicea – Brazi şi SC TIM-VIO SRL Coşereni, nu au respectat prevederile legale, în sensul emiterii bonului fiscal care să conţină denumirea produsului comercializat.
În ambele cazuri, societăţile au fost amendate cu 2.000 lei.
Firmele din Slobozia au şi ele lacune la capitolul legalitate: la Societatea Comercială MARINELA SRL nu se utilizează aparatul electronic de marcat fiscal din dotare, motiv pentru care comisarii gărzii au confiscat suma de 100 lei, găsită în casieria punctului de lucru şi au aplicat o amendă de 8 mii de lei. Totodată, activitatea de la punctul de lucru al firmei, situat în Bulevardul Unirii, a fost suspendată pentru o perioadă de 3 luni.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.