Până la 15 martie, agenţii economici au obligaţia să depună la fisc plăţile anticipate aferente trimestrului I

0

Termenul limită este valabil pentru contribuabilii persoane fizice organizate ca întreprinderi individuale, familiale, persoane fizice autorizate, care realizează venituri din activităţi comerciale, precum şi din profesii libere şi cei care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor.
De asemenea, persoanele care realizează venituri din activităţi agricole impuse în sistem real au această obligaţie, contribuabili care obţin venituri din cultivarea şi valorificarea florilor, legumelor şi zarzavaturilor în sere şi în solarii, din exploatarea pepinierelor viticole şi pomicole au obligaţia să efectueze plăţi anticipate aferente trimestrului întâi la unitatea fiscală de domiciliu al contribuabilului, până la 15 martie 2011.
Neachitarea la termen a acestor obligaţii atrage conform Codului de Procedură Fiscală majorări de 0,05% pe zi întârziere şi penalitaţi. În primele 30 de zile nu se calculează majorări, între 30 şi 60 de zile se percepe în plus 5% din suma datorată, iar peste 60 de zile penalizările sunt de 15% din suma datorata, pâna la data plăţii inclusiv.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.