Pâna la sfârsitul lunii, directia financiara va emite deciziile de impunere anuale, pentru veniturile anului 2009

0

Aceste decizii vor fi transmise contribuabililor prin posta cu confirmare de primire, pâna la 30 septembrie, iar dupa primirea Deciziei, contribuabilul se poate afla în urmatoarele situatii:

– În cazul în care din decizie rezulta diferente de impozit de plata, acestea se achita în termen de cel mult 60 de zile de la data comunicarii, perioada în care nu se calculeaza si nu se datoreaza majorari si penalitati de întârziere.

– În cazul în care din decizie rezulta diferente de impozit de restituit, contribuabilii trebuie sa stie ca poate face plata prin cardul de debit, iar diferentele de impozit cuprinse între 5 lei, inclusiv si 150 lei se restituie prin mandat postal.

Diferentele de impozit mai mari de 150 lei se restituie de unitatile de trezorerie în numerar la data inscrisa în înstiintarea de restituire sau potrivit optiunii exprimate de contribuabil (virament bancar sau mandat postal). Împotriva masurilor dispuse de decizia anuala de impunere se poate face contestatie, care se va depune la organul emitent în termen de 30 de zile de la comunicare.

În situatia în care nu a fost confirmata primirea deciziei de impunere, aceasta va fi publicata pe pagina de internet a A.N.A.F. pentru a fi adusa la cunostinta contribuabililor.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.