Elena Udrea a spus pas inaugurarii investitiei de 4,4 milioane de Euro realizată în parcul balnear de la Amara

5


Evenimentul a fost trecut cu vederea şi de către oficialităţile judeţului, prezente în număr redus astăzi la Amara, faţă de momentul deschiderii noului sediu al Primăriei. Chiar şi aşa, atmosfera festivă a fost întreţinută cu succes de fanfara Primăriei Slobozia şi elevii şcolii generale din Amara.
Emisarul ministrului dezvoltării în Ialomiţa a fost secretarul de stat Eugen Curteanu, care a făcut publică intenţia guvernului de a aloca fonduri pentru reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canal în staţiunea balneară Amara.
Parcul dendrologic din staţiune se întinde pe mai bine de 60 de hectare. Investiţia realizată constă în reamenajarea peisagistică a zonei, înfiinţarea unor terenuri sportive şi de agrement multifuncţionale, înlocuirea a 12.000 de copaci, introducerea iluminatului public, asfaltarea aleilor şi înfiinţarea unei liziere de protecţie în jurul lacului.
Pentru realizarea obiectivului, primarul Victor Moraru le-a mulţumit partenerilor de proiect şi a precizat că fără sprijin financiar de la stat, staţiunile de tratament din România sunt lipsite de şansa dezvoltării şi intrării pe piaţa europeană a turismului balnear.
audio VICTOR MORARU
Prezent la festivitate a fost prefectul Mădălin Teculescu, în opinia căruia, Amara este excepţia care confirma regula, în privinţa dezvoltării locale.
audio MADALIN TECULESCU
Alexandra Comarnici este clasa a VIII a şi alături de colegii de şcoală aleargă cu rolele pe aleile parcului. Joaca lor întreţine atmosfera de veselie dar reuşeşte să descreţească mai puţin frunţile preocupate ale adulţilor…
audio ALEXANDRA COMARNICI
Lipsa Elenei Udrea i-a dezamăgit pe cei câţiva localnicii care astăzi au lipsit de la muncile agricole de toamnă pentru a o vedea pe doamna ministru la Amara.
audio LOCALNICI
Parcul dendrologic din staţiunea Amara este cel mai mare din Sud-Estul României şi printre cele mai extinse din Europa.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. doamna udrea era plecata probabil la Paris pentru achizitionarea de posete si d-aia nu a putut ajunge in coltul asta de lume. oricum, parc ca la Amara n-are Udrea in tot Bucurestiul ala al ei, the Charpatian Garden of pollution. Apropo, ne vedem la KanalD mai nou, la super stirile lor :)) si sambata seara s-a hotarat Sabbagh sa dezbata subiectul Amara pe larg. Senzational!

  2. Pt. doru

    Dar tu, ca admirator, crezi ca a procedat bine? Fiindca se pare ca tii mai mult la parerea altora decat la a ta. Adica, preferi absenta ei pentru a nu fi luata peste picior? Nu era mai bine sa fie prezenta si, cine stie, poate isi largea, astfel, masa simpatizantilor si cu cei care carcotesc?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.