Parcul de afaceri de la Urziceni a murit în proiect

0

adrian ionescu silvian ciuperca

Faimosul proiect pentru un parc de afaceri la Urziceni s-a stins în faşă!
Investiţia Consiliului Judeţean a fost zădărnicită de un litigiu dintre Primăria Urziceni şi familia Baicu, care a revendicat şi a câştigat în instanţă un teren situat în domeniului privat al judeţului.
Surpriza este că demersurile avocatului Consiliului Local au fost insuficiente pentru a demonstra că terenul este intabulat cu carte funciară în proprietatea Judeţului, iar instanţa de judecată a respins plângerea penală formulată de administraţia judeţeană pentru tulburarea de posesie. Litigiul ar fi putut fi stins de Primăria Urziceni dacă ar fi acordat suprafaţa invocată într-o altă locaţie, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean. Cert este că din aceste motive cererea de finanţare nerambursabilă a fost respinsă, iar toate cheltuielile privind studiul de fezabilitate şi realizarea proiectului pentru parcul de afaceri s-au dus pe apa sâmbetei.
Proiectul pentru Centrul de afaceri la Urziceni a fost estimat la peste 100 de miliarde de lei vechi, investiţie la care administraţia judeţului ar fi contribuit cu o cotă parte de 50%. Înainte de semnarea contractului de finanţare, la inspecţia în teren a autorităţii de management s-a constatat că pe locaţia proiectului a răsărit o construcţie, motiv pentru care cererea de finanţare a fost respinsă. Preşedintele Silvian Ciupercă spune că respectiva construcţie este ridicată fără autorizaţie, dar zădărniceşte toate demersurile făcute până în prezent:
audio Silvian CIUPERCA
Secretarul judeţului, Adrian Ionescu, apreciază că mai multe scăpări ale primăriei Urziceni şi avocatului Consiliului Local au ajutat familia Baicu la instanţa de judecată:
audio Adrian IONESCU
Terenul solicitat de reclamant a fost intabulat în 2004 în proprietatea privată a judeţului. Soţii Baicu şi-au revendicat suprafaţa de 500 metri pătraţi pe care au avut o casă până la momentul inundaţiilor din 1972, în urmă cu 5 ani. Proiectul Consiliul Judeţean Ialomiţa privind Centrul de afaceri a apărut în 2010, iar instanţa a decis anul trecut în favoarea proprietarilor de drept. Acum, proiectul este blocat, iar Consiliul Judeţean Ialomiţa a dat în judecată familia Baicu, pentru tulburare de posesie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.com

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.