Parcurile eoliene şi fotovoltaice au intrat sub lupa prefectului

3

Conform cerinţelor uniunii europene, amenajările de parcuri pentru obţinerea de energie verde se pot realiza numai pe terenuri neproductive.
Este motivul pentru care prefectul îi avertizează pe edilii locali că un teren agricol nu se poate transforma peste noapte într-unul neproductiv, doar de dragul amenajării unui parc de captare a energiei solare sau eoliene.
Mădălin Teculescu precizează că în judeţ va începe un control de la Ministerul Agriculturii în care se vor verifica toate demersurile administrative ale autorităţilor locale pentru amenajarea parcurilor eoliene şi fotovoltaice.
Primăriţa de la Sfântu Gheorghe, Livia Gomez, a replicat prefectului că angajaţii Institutului Pedologic clasifică terenurile din birou, fără o vizită prealabilă în teren.
În Ialomiţa se intenţionează înfiinţarea mai multor parcuri pentru obţinerea de energie verde, în majoritate fiind vorba de reconversia proiectelor de împădurire a terenurilor degradate, respinse de la finanţarea programului naţional.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Adica, daca autoritatile locale intentioneaza sa schimbe un teren agricol productiv intr-unul neproductiv (pe hartie), ca sa-l scoata la licitatie ca parc pentru obtinerea de energie verde, de vina sunt aia de la Institutul Pedologic. Bina ca cei de la Ministerul Agriculturii pleaca in control pe teren, nu ca aia din Portugalia!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.