Părinţii fetiţiei de nici 5 luni internată la spitalul judeţean muşcată de şobolani, sunt cercetaţi penal

0

În urma recalmaţiilor medicilor, pe numele părinţilor a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în primejdie a unei persoane în neputinţa de a se îngriji.

Poliţia a fost sesizată  sâmbătă despre faptul că la unitatea medicală din Slobozia a fost internat un copil în vârstă de 4 luni şi jumătate, care prezenta mai multe plăgi, ce păreau a fi provocate prin muşcare de un şobolan.

Cazul se află şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ialomiţa, sesizată de poliţişti pentru a lua măsuri de siguranţă, având în vedere că minorul provine dintr-o familie cu probleme sociale şi este crescut în condiţii precare, menite să-i pună în primejdie viaţa.

Reprezentantul Direcţiei de Asistenţă Socială, Nicolae Badea, precizează că, în ciuda evidenţelor, acest caz este greu de evaluat. Din cauza gradului de handicap, mama este iresponsabilă dar tatăl, la nivelul lui de pregătire, dovedeşte că-i pasă de copil.

In cazul în care părinţii vor fi decăzuţi din drepturi, copilul va fi încredinţat spre adopţie, procedura care implică prezenţa părinţilor naturali în faţa instanţei. Asistenţii sociali întocmesc dosarul pentru instanţă şi decid asupra propunerii pe care să o înainteze judecătorului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.