Parlamentarii europeni sunt preocupaţi de elaborarea unor politici de mediu pentru protejarea zonelor marine

0

Comisia pentru transport şi turism a Parlamentului European a dat miercuri un vot pozitiv pentru “Cartea albă a Comisiei Europene privind adaptarea la schimbările climatice”. Comisia a susţinut propunerea europarlamentarului român, Adriana Ţicău, referitoare la protejarea zonelor litorale şi a mediului marin de efectele schimbărilor climatice.

În calitate de vicepreşedinte al Comisiei de transport şi turism, Adriana Ţicău a  atras atenţia că resursele bugetare alocate pentru finanţarea măsurilor impuse de schimbările climatice sunt insuficiente. Sectorul transporturilor este responsabil de producerea a aproximativ 27% din emisiile de gaz cu efect de seră, iar procentul este în creştere. De asemenea, este unul din primele sectoare afectate de condiţii meteorologice extreme, cauzate de schimbările climatice.

Uniunea Europeană are ca obiectiv până în 2020 reducerea cu 20% sau cu 30%, în cazul unui acord internațional, a emisiilor poluante și a gazelor cu efect de seră față de nivelul din 1990, iar acest obiectiv nu poate fi atins fără o strategie adaptată în mod corespunzător la sectorul transporturilor.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.