Parlamentarul liberal de Ialomiţa a depus 27 de amendamente la ordonanţa de urgenţă privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului

0

Cristina Pocora susţine eliminarea obligării părintelui de a lua concediu fără plată pentru a-şi creşte copilul de la 1 an la 2 ani, dacă, potrivit legii propuse de actualul Guvern, alege iniţial să stea acasă doar un an.
La stabilirea indemnizaţiei lunare care se acordă pentru creşterea copilului, deputatul PNL din colegiu 1 Feteşti-Ţăndărei, cere să se revină la nivelul cuantumului de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, faţă de 75 % cât prevede Ordonanţa, remuneraţie care nu poate fi mai mică de 600 lei şi nici mai mare de 3.400 lei.
Cristina Pocora şi o colegă de la PSD subscriu ca de indemnizaţie pentru creşterea copilului să beneficieze şi persoanele care frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, universitare de licenţă şi de masterat.
În urma dezbaterilor, membrii Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi au hotărât, cu unanimitate de voturi, avizarea favorabilă a proiectului de Lege, cu cele 27 de amendamete propuse.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.