Partidele NU se implică în referendumul de la Căzăneşti

0

caaza

Referendumul de la Căzăneşti atârnă greu de gâtul reprezentanţilor partidelor din Consiliul Local şi executivului Primăriei.
Deşi la alegerile locale au promis că se vor implica în demersul pentru revenirea oraşului la statutul de comună, iar proiectul de hotărâre, înaintat pe ordinea de zi prin iniţiativă cetăţenească, a fost adoptat cu 9 voturi pentru şi 4 împotrivă, puşi în faţa faptului împlinit, aleşii locali dau înapoi şi le este indiferent dacă se va îndeplini cvorumul de participare.
Singurul interesat de o campanie de promovare a referendumului şi de atingerea pragului electoral de 50% plus unu pentru validarea scrutinului este Anatol Ghilea, cel care în fiecare an a strâns semnături de la localnici şi a depus proiectul pe ordinea de zi a Consiliului Local Căzăneşti.
Anatol Ghilea a mai spus că la referendumul din 2010, când la urne s-au prezentat doar 30% dintre alegători, oamenii au fost intimidaţi de autorităţile locale pentru a sta acasă. Acum, mai mulţi cetăţeni sunt hotărâţi să supravegheze procesul electiv şi să reclame orice încercare de influenţare a prezenţei la vot. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.