Paza în şcoli se va face cu personalul auxiliar

10
În lipsa gardienilor publici, Primăria Slobozia a decis ca paza în cele 27 de unităţi de învăţământ din oraş să se asigure cu personalul auxiliar al şcolilor.
Primarul Gabi Ionaşcu spune că a decis să asigure aceste servicii în regie proprie pentru că ofertele pe care le-a primit de la diverse firme de pază sunt mai mari faţă de costul actual, de 7,5 lei pe oră.
Săptămâna viitoare, reprezentanţii Primăriei Slobozia se vor întâlni cu toţi directorii de şcoală pentru a stabili cum se va desfăşura serviciul de pază în unităţile de învăţământ din oraş. Avizul negativ dat de poliţia judeţeană, privind înfiinţarea unei societăţi cu administrator consiliul local, va fi contestată în instanţă.
Clementian Tudor, www.radiocampus.ro

10 comentarii

 1. sa se asigure paza cu putorile de la politia municipala, dar si cu jandarmii care in loc sa ii ciufuleasca pe cioroii si smecherii de cartier, belesc ochii la fundurile elevelor. Sa aveti parte de aceeasi siguranta pe care o oferiti voi celor care va platesc!

 2. Seamana a santaj ceea ce face primarul. Iar contestarea in instanta este doar de ochii lumii, inseamna ca nu stie legile, o societate de paza nu poate fi intemeiata de o entitate (publica) pentru a se apara pe ea insasi!

 3. Pt. Gura Ialomitei

  Da, te poti apara singur, nimeni nu te opreste. Dar nu-ti fa pentru asta o firma ca sa te pazesti (in calitate de entitate publica) pe tine insuti. Te poti apara singur angajand portari, e corect si legal!
  Am intrat pe site-ul Primariei Sibiu si… nimic! Sa nu fie doar o stratagema a primarului, care da un exemplu aiurea pentru a-si justifica initiativa (care pana la urma se dovedeste a fi o minciuna). Daca vrei, e ceva in genul a ceea ce face si Guvernul, cand justifica orice aberatie ca “asa a cerut UE” (si s-a dovedit de atatea ori ca… nici vorba de asa ceva!).

 4. Poate cu acesta ocazie se vor gandi si directorii de scoli sa nu mai scoata elevii de la ore si sa-i puna sa pazeasca usile scolilor . Pe langa acest lucru , profesorii ii mai folosesc si pe post de curieri .Ii trimit sa le cumpere diverse lucruri din afara incintei scolii , ii pun sa le care cataloagele etc. . Pe langa faptul ca pierd orele de curs se mai si imbolnavesc fiind nevoiti sa stea de la ora 8 dimineata pana la ora 19 dupa amiaza , langa usi deschise si in curent .Profesorii stau 4-5 ore la cursuri iar un copil trebuie sa stea 12 ore de serviciu . Domnilor directori eliminati aceasta practica din scoli deoarece ii puneti pe acesti elevi in pericol .

 5. Mi se pare total aiurea ca paza şcolilor să fie lăsată în seama personalului sau a vreunei societăţi private. Prostie mai mare decât aceasta cu disponibilizarea comunitarilor de la pază nu se putea face. Am văzut ce s-a întâmplat la Craiova. Vom aştepta să se întâmple aşa ceva şi la Slobozia?

 6. La Craiova s-a intamplat pe STRADA! Insist sa intelegem cu to(n)tii ca in RO sunt in continuare prea multi bugetari si nuantez: structurile statului nu sunt, inca, suficient restructurate dupa puterile RO si modelul unor tari europene de la care avem ce invata; sunt zone unde s-a descoperit ca exista prea putini (anumite spitale ce deservesc arii extinse, cu populatie mare., de exemplu) si zone (in administratiile locale) unde sunt prea multi si nici macar nu le-a scazut salariul cu 25%. Citoyen, jos psd!

 7. La Craiova, parca, primar este unul de la pdl, si chiar cu probleme mari, penale!

  Daca va aminititi, prin vara spuneam tot pe acest blog, ca salariile nu vor scadea asa cum s-a anuntat. Iata (datele sunt pe http://www.innse.ro), daca salariile cadrelor didactice au scazut cu 27% (e cunoscuta adversitatea lui Basescu fata de dascali), cele ale celor din administratie au scazut doar cu 11-12%! Asta inseamna ca unii sunt mai bugetari ca altii. Iar vestea ca dupa 1 ianuarie s-ar putea sa se mareasca pe ici pe colo salariile bugetarilor, veti vedea ca tot cei din administratie vor avea de castigat. Ieri s-a mai anuntat si ca unele pensii speciale nu vor fi afectate (personalul auxiliar din sistemul juridic, cei din aviatie, militari), asa ca… totul este un mare balon de sapun, menit doar sa ii multumeasca (sau sa-i minta) pe cei de la FMI pentru ca Basescu si Boc sa puna mana pe banii de care au nevoie… la ce credeti? Au si anuntat deja (la Suceava) ca pdl-ul a intrat in campanie electorala! Trebuie s-o faca foarte devreme, au mult de recuperat la capitolul incredere.

 8. La personalul auxiliar intra femeile de serviciu, tamplarii, si altii, care saracii au o varsta. Va dati seama ca se vor baga repede in cazul unui scandal in curtea scolii. Uitati-va in curtile scolilor, si langa gardurile acestora, si veti vedea cate becuri ard pe stalpii de iluminat. Acu Ionascu nu stie cum sa faca sa-si impace contaranul. Ia promis marea cu sarea, a angajat oameni, contaranul a taiat si spanzurat, a dat amenzi si a bagat bani in primarie, si acu Ionascu vrea sa ii intoarca serviciile. Zic io.

 9. Pt. mike: Nu ţin partea PSD-ului, ci oamenilor care vor rămâne fără un loc de muncă. Trebuia să se gândească cineva înainte de a face angajări pe bandă rulantă că prea mulţi bugetari vor consuma resursele economice ale statului.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.