PDL vinde blana ursului din pădure

0

PDL Ialomiţa promite investiţii în drumuri şi creşe, prin programe naţionale susţinute financiar din creditate bancare, cu scadenţă în 2020.
Fondurile alocate judeţelor sunt virtuale, iar în lipsa unor constructori care să-şi asume lucrări pe cont propriu, investiţiile anunţate se vor reduce la alte promisiuni neonorate.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa apreciază că promisiunile guvernului pentru investiţiile în drumurile judeţene sunt nerealiste. Silvian Ciupercă precizează că fondurile alocate sunt promisiuni pe hârtie, sume previzionate a fi cheltuite din bugetele anilor 2013-2020.
Pentru liderul PDL Ialomiţa, programul guvernamental este mană cerească pentru judeţ. Marinică Cazacu susţine că Ialomiţa este un judeţ sărac, care stă cu mâna întinsă la mila altora şi care a primit mai mult decât i s-ar fi cuvenit.
În opinia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, pomana pe care ne-o face Guvernul prin alocarea de fonduri ipotetice este o formă mascată de împrumut. Ioan Martin spune că programul naţional se lansează pe credit, în condiţiile în care Guvernul a depăşit pragul de îndatorare.
Proiecţia financiară pentru lucrările la două drumuri judeţene în Ialomiţa, contractate prin programul guvernamental, este de 3 ori mai mare faţă de investiţii similare realizate de consiliul judeţean. Din punct de vedere al contribuţiilor la bugetul de stat, judeţul Ialomiţa este la mijlocul clasamentului naţional, adică nici nu întreţine şi nici nu este întreţinut financiar de alte judeţe.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.