Pe 15 aprilie la Slobozia se va organiza un exerciţiu de alarmare generală în caz de cutremur

9

Principalul risc pentru municipiul reşedinţă de judeţ şi comuna Ciulniţa, în eventualitatea unui seism puternic, îl constituie combinatul chimic. Orice avarie serioază la instalaţiile de la Amonil pune în pericol viaţă locuitorilor din imediata vecinătate.
În calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, Viceprimarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, spune că simularea va implica o mobilizare generală.
Exerciţiul din 15 aprilie este programat între orele 8 şi 12. Pentru a fi cât mai real, şi a responsabiliza populaţia, activitatea principalelor instituţii va fi concentrată pe simularea şi intervenţia la dezastru.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

9 comentarii

  1. În prima zi a săptămânii, elevii şi cadrele didactice de la Grupul Şcolar “Alexandru Ioan Cuza” au fost evacuaţi din clădire, într-un exerciţiu de salvare post- cutremur. Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea personalului de salvare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la solicitarea prefectului, şi a urmărit perfecţionarea modului de comportare şi acţiune al personalului şi al elevilor, pe timpul producerii unei situaţii de urgenţă.
    Întrucât mişcarea seismică este un eveniment imprevizibil, pompierii spun că este necesar să cunoaştem foarte bine modul de acţiune şi locurile care pot asigura protecţie în toate împrejurările: acasă, la serviciu, în locurile publice, sau în mijloacele de transport.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.