,,Pe ei, băieţi, cu tupeu şi fără frică’’…

0

…aceasta a părut a fi principala indicaţie tactică a lui Dan Petrescu pentru ,,Gaşca nebună’’ de la Urziceni. Altfel nu se explică atitudinea exemplar de ofensivă a jucătorilor ,,Unirii’’ care n-au părut deloc timoraţi de numele şi palmaresul adversarei de aseară.
Aşa se face că după un început în forţă al elevilor lui Martin Jol, alb-albaştrii au avansat spre careul german unde centralul partidei, Firat Aydinus le-a refuzat un penalty la un henţ grosolan făcut de Mathisen. Bilaşco, Mara şi Onofraş au fost în prima parte a jocului principalele arme de atac ale lui Dan Petrescu. De altfel, lui Onofraş i-a aparţinut şi cea mai mare ocazie de gol, atacantul Unirii  şutând la colţul lung al porţii lui Rost.
Repriza a doua i-a găsit pe ai noştri înghesuiţi în propria jumătate de teren dar cu Nicu Epaminonda şi George Galamaz imperiali în defensivă şi cu portarul Arlauskis în zi mare – Unirea i-a făcut pe suporterii nemţilor să-şi fluiere favoriţii. Mai mult, în ultimele minute Dănălache ar fi putut detona bomba serii în UEFA, dar şutul său a ocolit cadrul porţii germane.
0-0 rezultat final între titrata Hamburg şi anonima Unirea, un rezultat cu atât mai laudabil cu cât Dinamo şi Rapid s-au înclinat în faţa adversarelor NEC Nijmegen şi Wolfsburg, în timp ce Timişoara a cedat chiar pe tren propriu în confruntarea cu Partizan Belgrad.
Returul se va juca pe 2 octombrie pe stadionul ,,Tineretului’’ iar lupta din teren se anunţă cel puţin la fel de palpitantă ca şi cea pentru un bilet de intrare la meci.

Robert Viorel Dinca

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.