Pe ei!

0

Poliţia comunitară a verificat activitatea de transport în regim de taxi şi în 2 zile a aplicat amenzi în valoare de aproape 20 de mii de lei. În urma protestului declanşat marţi de taximetriştii autorizaţi independenţi, nemulţumiţi că, deşi îşi plătesc taxele la primărie, nu au unde să îşi parcheze maşinile, din cauza celor care practică taximetria ilegal, a fost demarat controlul activităţii de transport în regim de taxi.

Potrivit unui comunicat de presă, serviciul Public de Poliţie Comunitară a ieşit în stradă, pe 11 august. Încă din prima zi au fost depistaţi operatori de taxi sau conducători auto în ilegalitate. Unii dintre ei chiar în mod repetat, cu toate că au fost puşi în temă în ceea ce priveşte obligaţiile pe care le au.

Astfel, în două zile au fost verificaţi 40 de conducători auto, dar şi doi operatori şi au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 19.500 lei.

Cele mai multe amenzi s-au aplicat pentru lipsa documentelor prevăzute care permit desfăşurarea în deplină legalitate a activităţii de transport în regim de taxi, pentru lipsa atestatului profesional sau, în cazul operatorului, pentru angajarea de personal neatestat profesional.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.