Pe la Giurgeni nu se trece

0

Punctul de control din zona staţiei de taxare de la Giurgeni încurcă planurile transportatorilor de cereale fără documente legale de transport. Alte 40 de tone de grâu au fost confiscate sâmbătă noaptea, în acţiunea CĂRĂUŞUL.

Echipa de control a oprit în trafic un autocamion cu remorcă, înmatriculat în judeţul Brăila şi care aparţinea unei societăţi comerciale din oraşul Însurăţei.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, puse la dispoziţie de conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 26 de ani, furnizorul era o societate comercială din municipiul Constanţa, iar cumpărător un agent economic din aceeaşi localitate.

Prin extinderea cercetărilor s-a stabilit că societatea furnizoare nu poate justifica provenineţa mărfii transportate, în valoare aproximativ 14.000 de lei, cu privire la care s-a dispus măsura confiscării. Totodată, reprezentanţii Gărzii Financiare au sancţionat aceeaşi societate comercială cu amendă în valoare de 6 mii de lei.

De la declanşarea acţiunii CĂRĂUŞUL,  peste 1.250 de poliţişti din structurile de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi, 185 de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Administraţie Fiscală şi 12 specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, au verificat aproape 3.000 de transporturi de cereale. În cadrul controalelor, in Ialomita au fost constatate 2 infracţiuni şi cercetate 3 persoane, au fost reţinute bunuri în valoare de peste 280 de mii de lei şi confiscate peste 200 de tone de orz şi grâu, plus 12 metri cubi de material lemnos.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.