Pe timp de criză ialomiţenii pot alege să muncească în străinătate

0

În comparaţie cu anii trecuţi, când românii plecau în străinătate pentru că erau mai bine plătiţi, acum sunt nevoiţi să ia această decizie, din cauză că în ţară nu mai au loc de muncă, şi implicit venituri, însă au obligaţii financiare.

Pentru această categorie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin Direcţia EURES, va organiza în 2010 o bursă a locurilor de muncă sezonieră, în sectorul agricol din Marea Britanie.

Marea Britanie are nevoie de lucrători în agricultură, pentru a recolta legume şi salată- aşa sună oferta agenţiei naţionale pentru ocuparea forţei de muncă.

Sunt vacante 50 de locuri de muncă şi este necesar să cunoaşteţi limba engleză la nivel de conversaţie. Deasemenea, experienţa în domeniu constituie un avantaj. Condiţiile de muncă sunt grele: se va lucra în spaţii neacoperite, din acest motiv sunt necesare haine groase şi încălţăminte pentru perioadele reci.

Pe lângă cazierul judiciar din care să reiasă că nu există antecedente penale, este necesară şi completarea CV-ului Europass în limba engleză.

Salariul oferit de englezi este de 5,81 lire brut pe oră, iar plata se va face săptămânal, în cont bancar.

Este bine de ştiut că se asigură cazare în dormitoare de 6-12 persoane, separat pentru femei şi bărbaţi, contra sumei de 31,57 lire/săptămână, iar bucătăria este la comun.

Durata contractului este de 3-6 luni, cu începere din luna aprilie sau mai, în funcţie de cultură şi se lucrează 8 ore pe zi, 39 de ore pe săptămână.

Important de ştiut este că persoanele interesate se pot înscrie la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa din Slobozia, str. Lacului, nr. 10, etaj 3, camera 17 şi la Punctele de lucru din Feteşti, Ţăndărei şi Urziceni, până la 31 ianuarie 2010 .

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.