Penalităţi mai mici de întârziere

0

penalitati

De la 1 iulie, penalităţile pentru datoriile restante la stat se percep în cuantum fix de 0,02% pe zi, indiferent de perioada de întârziere. Noul sistem de penalizare pentru neplata la termen a obligaţiilor fiscale îi avantajează pe contribuabilii cu datorii mai vechi de 90 de zile, care până în prezent erau penalizaţi cu 15% din suma datorată.
Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor, care rămân aplicabile în proporţie de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere, şi se calculează începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.
Directorul adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Ialomiţa, Gheorghe Dorobăţ, precizează că în ansamblu, noua cotă reduce la jumătate ponderea penalităţilor de întârziere.
audio Gheorghe DOROBAT
Pentru obligaţiile de plată cu scadenţa până la 1 iulie 2013, care se sting după această dată, se aplică nivelul de penalitate de întârziere potrivit legislaţiei în vigoare până la data de 30 iunie 2013.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.