Pensii mai mari

0

Aproximativ 14 mii de pensionari ialomiteni care au lucrat in medii toxice, in zone de radiatii, in siderurgie sau in minerit, vor beneficia de o valoare suplimentara la punctul de pensie.
 Potrivit statisticilor conducerii Casei de Pensii Ialomita, 2.800 de batrani figureaza cu activitati desfasurate in grupa intai de munca si aproape 11.500 in grupa a 2-a, ceea ce inseamna ca vor primi bani in plus la pensie etapizat.
Directorul Casei de pensii Ialomita, Ion Dumitru, spune ca Ordonanta 100 din 2008 înlătură o serie de inechitati in ceea ce priveste cuantumul pensiei pentru persoanele care au lucrat in grupele 1 si 2 de munca. Deoarece foarte multi pensionari au inteles ca aceste drepturi se acorda retroactiv, conducerea Casei Judetene de Pensii a exclus aceasta varianta, explicand ca acordarea grupelor se va face in etape.
Directorul Casei de Pensii mai precizeaza ca persoanele care nu detin pana la aceasta data acte doveditoare ale activitatii desfasurate in conditii de grupa intai si a doua, trebuie sa le solicite angajatorilor pentru ca numai pe baza acestora se va proceda la recalcularea drepturilor de pensie incepand cu luna urmatoare depunerii cererii. De asemenea, plata sumelor aferente punctajului suplimentar se va face  incepand cu etapa in care se incadreaza fiecare beneficiar, in functie de data deschiderii drepturilor de pensie.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.