Pensii mai mici, ajutor de înmormântare mai mare

4
De anul acesta, ajutorul oferit pentru înmormântare asiguraţilor din sistemul de pensii a crescut cu aproximativ 200 de lei.
Conform  prevederilor legale, de la întâi ianuarie, caştigul salarial mediu brut   utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor, este de 2.022 lei şi odată cu el a fost majorat şi cuantumul ajutorului de deces.
Directorul Casei de Pensii Ialomiţa, Olivia Postole, spune că acest tip de ajutor este suportat integral din bugetul asigurărilor sociale de stat.
In ultimele 60 de zile, Casa Judeţeană de Pensii Ialomiţa a acordat 530 de ajutoare de deces, din care 250 au fost plătite în ultima lună a anului trecut, în cuantum de  503 mii lei.  Alte 280 de ajutoare de înmormântare s-au acordat în prima luna a anului 2011, în valoare totală de 550 de mii de lei.
În cazul decesului unui salariat, respectiv al unui membru al familiei acestuia, ajutorul de deces se plăteşte de angajator.  În caz de deces al unei persoane aflată în şomaj, plata o va face  gestionarul bugetului asigurarilor pentru somaj.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

4 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.