Pensionarii vor primi legitimaţii de transport tip card

0

Pensionarii care beneficiază de reduceri la transportul intern de călători vor primi din 2012 legitimaţii de tip card.
Fostele tichete de călătorii eliberate prin casele de pensii ies din uz, iar procedura de atribuire a cardurilor de transport se va definitiva la începutul anului viitor.
Cardul are valabilitatea de un an şi va stoca în memorie numărul de călătorii la care are dreptul beneficiarul, numărul de călătorii efectuate şi contravaloarea acestora.
Achitarea costurilor de călatorie pe calea ferată, căile fluviale şi auto judeţene, pe baza legitimaţiilor de transport tip card, se face de către Ministerul Finantelor Publice direct Ministerului Transporturilor, iar costul biletelor pe mijloacele de călatorie în comun din municipii si oraşe se suportă de către consiliile judetene si locale.
Noile norme prevăd ca operatorii de transport să-şi doteze autovehiculele cu aparat de marcat electronic fiscal şi cititor de carduri.
Legitimaţiile de tip card vor fi nominale şi vor conţine codul numeric personal al titularului. Înstrăinarea şi folosirea acestuia de către alte persoane se sancţionează prin suspendarea dreptului de gratuitate pentru cele 12 sau 24 de călătorii primite.
Cum sarcina emiterii tichetelor de călătorii gratuite nu mai revine Casei Naţionale de Pensii, la plata pensiilor pentru decembrie 2011, beneficiarii nu vor mai primi aceste cupoane. Acest drept se amână până la definitivarea legitimaţiilor de tip card.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.