Pentru a dezvălui bogăţia istorică a Ialomiţei, Muzeul Judeţean a inaugurat anul trecut peste 20 de programe noi

0

Pe lângă activităţile anuale şi proiectele pe termen lung, instituţia de cultură a reuşit în 2011 să readucă în baza de cercetare istorică a patrimoniului naţional mărturii ale vechilor daci şi să refacă în imagini istoria judeţului.
Directorul Muzeului Judeţean , Florin Vlad, precizează că una dintre cele mai importante activităţi ale anului trecut a constituit-o reluarea săpăturilor în dava-getică de la Piscu Crăsani: “activitatile din cadrul acestui program au avut scopul de a promova valorile istorice si culturale ialomitene, introducerea acestora in circuitul stiintific din tara si strainatate, dezvoltarea colectiilor institutiei. In cadrul programului au fost derulate o serie de activitati ce tin de cercetarea arheologica, la Popina-Bordusani, Stelnica-Gradistea Mare, Vladeni-Popina Blagodeasca, Orasul de Floci. Importanta este si reluarea sapaturilor la dava getica de la Piscu Crasani”.
Tot anul trecut au fost alocaţi peste un milion de lei pentru prima fază a restaurării Bisericii numărul 1 de la Oraşul de Floci.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.