Pentru chinez mumă, pentru ai noştri ciumă

0

Executivul Primariei Slobozia intentioneaza sa ofere unui medic chinez doua spatii din Policlinica cu plata, în folosinta gratuita.

Propunerea, adresata consilierilor locali cu titlu informativ, contravine regulilor aprobate prin hotarâre de consiliu, conform careia spatiile se închiriaza la un pret prestabilit.

Doi dintre medicii care functioneaza în policlinica cu plata au actionat în instanta consiliul local Slobozia pentru ca, din cauza chiriei prea mari, activitatea profesionala a devenit nerentabila si, astfel, li se încalca dreptul la munca.

Argumentul nu i-a impresionat pe consilierii municipali care au votat în unanimitate mentinerea hotarârii, în forma adoptata initial.

Impasibili au ramas însa alesii locali si la pledoaria viceprimarului Valentin Bacanu pentru medicul diabetolog din China, care ar putea face minuni la Slobozia.

Pentru consilierul democrat liberal, Gabriela Petre, important de stiut este daca medicul din China are calificare profesionala recunoscuta si în România.

Propunerea executivului va fi analizata de consilierii locali în momentul în care se va transforma într-un proiect de hotarâre, inclus pe ordinea de zi a unei sedinte. Pâna atunci, consilierii locali au nevoie de reprezentare în instanta, unde doi medici cer revocarea hotarârii conform careia platesc chirie la pretul pietei. Compartimentul juridic al Primariei a analizat plângerea si considera ca nu exista temei justificat pentru reclamatia formulata instantei de judecata.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.