Pesta porcină africană a ajuns la graniţa României

0

Slide #6140

Autorităţile judeţene atrag atenţia crescătorilor de porci că în Ucraina s-au înregistrat două cazuri de pestă porcină africană, iar boala evoluează rapid şi are un procent ridicat de mortalitate. 
Specialiştii atenţionează că toţi porcii existenţi în exploataţii trebuie să fie identificaţi, orice caz de îmbolnăvire sau mortalitate se anunţă medicului veterinar din circumscripţie şi, pentru orice mişcare de animale, proprietarii sunt obligaţi să solicite documente de transport.
În plus, în complexele comerciale se vor înăspri condiţiile de biosecuritate şi se interzice orice achiziţie de animale vii, material seminal, ovule sau embrioni din ţările în care evoluează Pesta Porcină Africană. 
Responsabilii fondurilor de vânătoare din judeţ au obligaţia ca la   procurarea de porci mistreţi din alte ţări să notifice în prealabil  Direcţia Sanitar Veterinară, să anunţe de urgenţă orice caz de porc mistreţ mort sau bolnav pe care îl identifică şi să respecte recomandările şi regulile în organizarea partidelor de vânătoare.     
În scopul limitării răspândirii pestei porcine clasice  în Comunitatea Europeană, Comisia a impus restricţii în  zonele de risc, iar România este graniţă a Uniunii Europene.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.