Peste 100.000 de ialomiţeni muncesc cu ziua în agricultură şi construcţii

2

Conform datelor transmise de angajatori la Inspectoratul Teritorial de Muncă, la nivelul judeţului lucrează cu contract aproximativ 40.000 de salariaţi, dintre care circa 3.000 au câte două slujbe.
Inspectorul şef, Marian Nedelcu, precizează că din cei 13 % ialomiţeni angajaţi cu contract, 4.100 sunt încadraţi pe perioadă determinată.
Legea zilierilor a intrat în vigoare în primăvara anului trecut şi presupune reţinerea de către angajatori a impozitului de 16% pe venit, bani pe care îi virează la bugetul de stat. Persoanele care lucrează cu ziua nu beneficiază însă de asigurări sociale pentru sănătate, şomaj şi pensie, ceea ce vulnerabilizează tocmai segmentul social al persoanelor active pe piaţa muncii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Asta e efectul modernizarii pdlistobasiste,mai mike.Asta i aberanta debolsevizare a Codului Muncii….adancirea inechitatilor sociale.Pacat ca nu ne spune Nedelcu despre cat de nerespectata este legea noua in sectorul zilierilor….e dezastru in registrele alora(angajatorilor)si nici n are cin sa i controleze.Si d asta nu vreau sa mai aud de pdl si Basescu!!!

  2. da, e o lege proastă! mai proastă ca cea de pe vremea lui ceausescu, cand agricultorii munceau la camp, sezonier, dar li se punea si la pensie! acum i-a interesat doar impozitul la stat, nu şi siguranta si stabilitatea sociala. dar are uslul ocazia sa indrepte lucrurile, daca ar vrea dna ministru câmpeanu, care militează mai mult pt politică decât pt drepturile salariaţilor si angajatorilor.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.