Peste 4 miliarde pe gârlă

0
Lucrările de reabilitare a digurilor din judeţ, efectuate odată cu inundaţiile din perioada 23 iunie -12 iulie, au costat peste 4 miliarde şi jumătate de lei.
Conform raportului privind efectele calamităţilor naturale produse din cauza ploilor abundente, dar şi a creşterii nivelului apei pe braţul Borcea, pe raza judeţului  au fost distruse peste 1.800 de hectare de culturi agricole, păşuni şi ogoare, 16 kilometri de dig şi aproape 3 kilometri din reţeaua de drumuri naţionale.
Prefectul Mădălin Teculescu spune că la lucrările care au necesitat apărarea localităţilor şi bunurilor, au contribuit angajaţi ai MAI, societăţi comerciale, s-au utilizat tone de motorină şi a fost necesară multă muncă.
Prefectul de Ialomiţa consideră un succes că în Ialomiţa apele nu au distrus case sau obiective socio-economice, şi pentru asta le mulţumeşte tuturor celor implicaţi.
La ultimul comitet pentru situaţii de urgenţă, reunit ieri, prefectul le-a cerut autorităţilor locale să se pregăteasca în continuare pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă pe linia inundaţiilor şi a  precizat că timp de 6 luni de zile, cel puţin, vor continua controalele pe această linie.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.