Peste 500 de exemplare canine cu sânge albastru au participat la cea de-a 6 a ediţiei a expoziţiei chinologice de la Slobozia

0

Crescători de câini de rasă din 10 ţări au răspuns invitaţiei organizatorilor şi au evoluat în arenele din parcul de vacanţă HERMES. Vremea rece şi promovarea slabă a evenimentului a ţinut departe de spectacol tocmai publicul local.
Expoziţia de anul acesta s-a remarcat prin participarea câinilor de talie mare. În concurs s-au afişat 88 de rase, câini aduşi din toată ţara, dar şi din Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Polonia, Bulgaria, Chehia şi Franţa.
La Slobozia a fost prezentă şi deţinătoarea titlului de cel mai bun dog din România în 2010 – Imponzans Reea, care are descendenţi francezi şi italieni.
Spre regretul organizatorilor, la expoziţia canină au participat numai 10 câini din Ialomiţa. Din judeţ a participat un singur crescător de brack german.
Oaspeţii au salutat implicarea Primăriei Municipiului reşedinţă de judeţ în sponsorizarea expoziţiei chinologice de nivel internaţional.
În România, cea mai valoroasă tranzacţie a unui câine de rasă s-a făcut contra sumei de 25 de mii de Euro. La nivel internaţional, cel mai scump exemplar canin s-a vândut cu peste un milion de Euro.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.