Piaţa imobiliară din Ialomiţa a stagnat în primele 6 luni ale lui 2010

0
Ialomiţenii aşteaptă ca preţurile la case şi terenuri să crească pentru a da spre vânzare bunurile imobile pe care le deţin.
Activitatea Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a înregistrat însă o creştere, semn că ialomiţenii şi-au luat măsuri suplimentare de asigurare a proprietăţii. După numeroase drumuri pe la instituţiile statului, notari şi agenţii imobiliare, am reuşit să obţin date despre fluctuaţiile de pe piaţa imobiliară.
Prin agenţie, garsonierele s-au vândut anul acesta la Slobozia intre 400 si 600 de milioane de lei.  Preţurile apartamentelor cu doua şi trei camere variaza în funcţie de zonă. Cea mai scumpă tranzacţie s-a inregistrat la un apartament de lângă Parcul Mare, la un preţ de 2 miliarde si jumatate de lei. Strada Ardealului si blocurile de langa Politie sunt zonele din municipiul reşedinţă de judeţ unde apartementele cu patru camere se vând şi cu 4 miliarde de lei vechi.
Cei mai mulţi ialomiteni sunt spectatori la scăderea preţurilor caselor şi terenurilor. Cetăţenii de rând apreciază că momentul actual al pieţei imobiliare este favorabil doar pentru cei care achiziţionează de la cei constrânşi să-şi vândă casele la preţuri de nimic.
Rolul agentiilor imobiliare în tranzacţiile de case şi terenuri nu este văzut cu ochi buni de cetăţenii intervievaţi. Comisionul de intermediere îi face pe multi sa aleagă vânzarea directă de la om la om.
În primele 7 luni ale anului, Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a înregistrat peste 5600 de cereri privind intabularea dreptului de proprietate în favoarea persoanelor fizice sau juridice, cu peste 700 de cereri mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, semn că ialomiţenii s-au preocupat să-şi asigure actele pe casele şi terenurile deţinute.
Pentru deblocarea pieţei, Camera Notarilor Publici din Bucuresti a redus de la 1 septembrie taxele pentru tranzactiile imobiliare cu zece la suta in Capitala si in judetele Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Ilfov si Teleorman.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.