Piaţa ţărănească

0

Primăria Slobozia încearcă să înfiinţeze în municipiul reşedinţă de judeţ o piaţă ţărănească, exclusiv pentru producătorii particulari de la ţară, unde aceştia să poată vinde lapte, brănză, ouă şi chiar găini crescute în propria gospodărie.

Iniţiativa a fost discutată cu primarii localităţilor limitrofe municipiului reşedinşă de judeţ dar se loveşte de zidul legislaţiei româneşti, adaptată la cele mai stricte norme europene.  Pentru a arăta că se poate, reprezentanţii Primăriei Slobozia au prezentat modelul unei  ferme americane.

În opinia edililor, regulile îi încurcă numai pe ţărani, mai puţin pe speculanţii din pieţe. În timp ce adevăraţii producători particulari sunt hăituiţi de autorităţi, în pieţe fac legea societăţile comerciale.

Sătui de măsurile care îngrădesc drepturile producătorilor particulari, edilii din comunele judeţului au acceptat să inventarieze producătorii particulari de pe raza localităţilor şi se vor întâlni din nou la Slobozia, după Paşti. Piaţa pentru producătorii particulari se va înfiinţa într-o fostă centrală termică din spatele Jandarmeriei şi este un proiect al Serviciului Public de Activităţi Autofinanţate.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.