Pichetare LAPAR

3

200 de reprezentanţi ai Ligii Asociaţiilor şi Producătorilor Agricoli din România vor picheta vineri ministerele Agriculturii şi de Finanţe.
Preşedintele LAPAR, Nicolae Sitaru, a precizat că agricultorii au obţinut autorizaţie pentru manifestarea de protest numai pentru două ore în data de 16 decembrie, de la 11 la 13.
Pichetarea urmăreşte să atragă atenţia asupra situaţiei din agricultură, cu perspectiva unor producţii slabe din cauza secetei şi cu o susţinere mai mică din partea statului pentru fermieri.
Principala nemulţumire a cultivatorilor de cereale şi plante tehnice este că statul român şi-a redus contribuţia la sprijinul pe suprafaţă de la 73 la 37 de Euro la hectar.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Problema agricultorilor nu o constituie neaparat subventiile mici sau mari, nici seceta…ci faptul ca nu sunt solidari… nu reusesc sa se constituie intr-o asociatie reala nu din astea care fac doar intalniri ci, o grupare care sa construiasca depozite, spatii mari unde produsele sa poata fi tinute la preturi mici astfel ar putea controla preturile… desi sunt profund ANTI PDL aici au si agricultorii partea lor de vina pentru ca uneori este nevoie sa fii unit, iar multi nu sunt dispusi sa investeasca o parte din profit spre a le fi tot lor mai bine…, parerea mea!

  2. “cu perspectiva unor producţii slabe din cauza secetei” ………. Dl Sitaru impreuna cu Teculescu il felicitau pe octogenarul ministru Tabara pentru destructurarea irigatiilor cu doua luni in urma, acum ce mai vor? cu un creier mic nu poti face planuri decat pe termen scurt.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.