Impozitul cu reţinere la sursă este reglementat de codul fiscal, iar contribuabilii plătitorilor de venituri cu reţinere la sursă sunt avertizaţi că reţinerea şi nevărsarea, în totalitate, a sumelor constituie contravenţie.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa, precizează că impozitul cu reţinere la sursă se aplică asupra veniturilor obţinute din România de persoane fizice şi juridice, iar în sfera de aplicare intră dividende, dobânzi, redevenţe şi comisioane. Impozitul se reţine de către plătitorul de venit la momentul plăţii şi se virează la bugetul de stat, până la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost plătit venitul.
Ialomiţenii care se sustrag de la plată comit o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă.
Elena Oancea
Unde se duc banii din impozitul cu retinere la sursa? LA BUGETARI:Teoretic, angajările la stat sunt blocate. Practic, site-urile instituţiilor publice sunt pline de anunţuri de recrutare, scrie cotidianul.ro. De la BNR şi ministere şi până la administraţiile locale, toate au nevoie de salariaţi suplimentari. De la începutul anului şi până în prezent, Banca Naţională a scos la concurs aproximativ 20 de posturi, cele mai multe fiind de referent de specialitate, pentru diferite direcţii din cadrul instituţiei.
La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) bate vântul printre specialişti, dacă ar fi să ne luăm după numărul posturilor scoase la concurs de la începutul anului. Numărul lor se ridică la 19.
Ultimul dintre ele, pentru ocuparea căruia se va ţine concurs săptămâna viitoare, este pentru un post de consilier asistent, în judeţul Ialomiţa. ASADAR: ca bancile sa reia creditarea persoanelor fizice cu dobanzi sun 10% trebuie ca STATUL SA NU SE MAI IMPRUMUTE LA ELE. Adica sa nu mai dea banii care ii da in prezent bugetarilor! E in stare cineva sa ma contrazica? Astept probe si dovezi ca bugetarii au creat locuri de munca in domeniul privat, motorul oricarei economii nationale.