Planificare pentru ridicarea carnetelor de muncă

0

De la 1 aprilie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomiţa a făcut o planificare a angajatorilor ialomiţeni, în funcţie de care, administratorii sau reprezentanţii acestora, se pot prezenta la sediul instituţiei, pentru ridicarea carnetelor de muncă ale salariaţilor.
Procedura de lucru privind eliberarea cărţilor de muncă a fost aprobată prin ordin al ministrului muncii, iar inspectorii au etapizat predarea acestora către administratorii de firme, până la sfârşitul lunii iunie.
Inspectorul şef adjunct al Inspectoratului de Muncă Ialomiţa, Aurelia State, precizează că titularii pot solicita şi ei carnetele de muncă, în baza unei cereri sau prin reprezentanţi, dar cu împuternicire.
Firmele care au fost planificate în prima decadă a lunii aprilie, fără a cunoaşte această programare, se pot prezenta oricând la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă pentru a ridica documentele justificative privind vechimea în muncă. Planificarea este afişată pe site-ul instituţiei, la adresa www.itmialomita.ro. Ulterior preluării carnetelor de muncă, angajatorii au obligaţia de a le preda titularilor, în baza unui proces verbal de predare-primire.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.