Plantaţie de salcâmi la Axintele şi Borăneşti

0

Autorităţile din Ialomiţa profită de primăvara ploioasă pentru a înfiinţa perdele forestiere de protecţie a drumurilor şi de fixare a solului.
Între Axintele şi Borăneşti s-au plantat ieri 2.400 de puieţi de salcâm. Liziera a fost înfiinţată pentru protejarea drumului judeţean care face legătura cu Bucureştiul şi care în fiecare iarnă este blocat de zăpada viscolită din câmp pe carosabil.
Primarul comunei Axintele, Tudor Grigore, spune că zilnic din localitate pleacă spre capitală 200 de ialomiţeni care fac naveta la serviciu, iar periodic în sezonul rece rămân blocaţi în trafic, la câţiva km de casă.
audio Tudor GRIGORE
Liziera de la Axintele completează un mal de pământ ridicat în toamna trecută drept paravan pentru a împiedica troienirea zăpezii pe drumul judeţean dintre Axintele şi Coşereni. Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, precizează că fiecare plantaţie înfiinţată este un câştig pe termen lung pentru îmbunătăţirea condiţiilor climaterice vitrege ale Bărăganului.
audio Silvian CIUPERCA
Plantaţia de salcâmi dintre Axintele şi Borăneşti se întinde pe 600 de metri, iar puieţii au fost luaţi de la Ocolul Silvic Urziceni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.