Plantaţie de salcâmi la baza arheologică de la Giurgeni

2

foto: Florin Floreanu

Baza arheologică de la Giurgeni este unul dintre obiectivele care vor fi amenajate cu ajutorul voluntarilor în cadrul unor campanii locale de împădurire.
Membrii Clubului Montan Excelsior s-au mobilizat pentru plantarea unei perdele de protecţie în jurul oraşului dispărut, dar şi în interiorul incintei arheologice, pentru crearea unui popas turistic atractiv.
Clubul Excelsior este unul dintre noii parteneri ai Consiliului Judeţean în desfăşurarea unor proiecte civice. În opinia preşedintelui Silvian Ciupercă, echipele publice au obligaţia consolidării sentimentului de apartenenţă la locurile natale: “sprijinim orice actiune cate vizeaza preocuparea pentru cresterea suprafetelor impadurite in judetul Ialomita, preocuparea pentru situl arheologic, crearea sentimentului de mandrie ca aici stramosii nostri au creat elemente de viata urbana si, pana la urma, este prima capitala a acestui tinut”. De anul acesta, în cadrul colaborărilor Excelsior se va înscrie şi prezentarea bazei arheologice de la Giurgeni. Reprezentantul Clubului, Florin Gâtlan, precizează că în ultimii 4 ani au participat constant la acţiuni de împădurire.
Săptămâna aceasta, situl arheologic de la Giurgeni a fost împrejmuit cu 1.300 de puieţi de salcâm, plop alb, mesteacăn şi clocotiş. Acţiunile de împădurire la nivelul judeţului se vor încheia la 15 aprilie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.