Plata ajutoarelor băneşti pentru sezonul rece 2009-2010 va fi plătită eşalonat, din cauza bugetului insuficient

0

Agenţia pentru prestaţii sociale face cunoscut ialomiţenilor că plata pentru  ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri se va face lunar şi nu în sumă totală la începutul sezonului, cum este reglementat în prezent, din cauză că în bugetul pe 2009 nu este asigurată suma necesară plăţii ajutoarelor pentru încălzire pentru întreg sezonul.
Cu privire la acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, începând cu 1 octombrie, contractul cadru pentru furnizarea gazelor naturale la consumatori s-a modificat, prin trecerea de la citirea lunară a contoarelor, la citirea  la 3 luni a consumului. În acest sens, furnizorii de gaze s-au adresat ministerelor finanţelor şi muncii, pentru identificarea unor modalităţi de plată.

Potrivit notei agenţiei pentru prestaţii sociale, în urma discuţiilor purtate s-au găsit două variante: plata integrală a valorii ajutorului pentru beneficiarii la care se aplică facturarea pe baza consumului efectiv şi plata lunară în procent de 60% din valoarea ajutorului, pentru beneficiarii la care se aplică facturarea pa baza consumului estimat cu decontarea la 3 luni. Plafonul de venituri şi cuantumul ajutoarelor rămân neschimbate.
Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.