PNL cere reducerea CAS-ului şi neimpozitarea profitului reinvestit

3

cristina-ancuta-pocora

Parlamentarii PNL cer Guvernului să micşoreze contribuţiile la asigurările sociale cu 5% şi să scutească de la impozitare profitul reinvestit.
Deputatul liberal din colegiul 1 Feteşti a transmis printr-un comunicat de presă că PNL a depus o iniţiativă legislativă prin care solicită aplicarea acestor două măsuri de relaxare fiscală, cuprinse în programul comun de Guvernare.
Cristina Pocora apreciază că timp de 2 ani Prim Ministrul s-a rezumat doar la declaraţii în acest sens şi a tergiversat adoptarea propunerilor, motiv pentru care acum foştii parteneri vor dezbaterea şi supunerea la vot a unei iniţiative legislative concrete, care să scadă costurile cu forţa de muncă şi să stimuleze investiţiile.
În România se remarcă o supra impozitare a forţei de muncă, prin acordarea de salarii mici şi perceperea de taxe mari, cu o povară fiscală pentru angajatori de 45 %, faţă de Bulgaria unde costurile cu forţa de muncă, datorate statului, sunt 11 procente mai mici.
Iniţiativa beneficiază de susţinerea a 143 de parlamentari liberali din cele două grupuri de la Camera Deputaţilor şi Senat, care solicită adoptarea ei în procedură de urgenţă în aşa fel încât să fie aplicată conform înţelegerilor cu FMI din semestrul II al anului 2014.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

3 comentarii

  1. Aloooo , PNL-u , ati fost la guvernare si nu ati facut nimic . Acum v-ati adus aminte brusc de CAS si impozitul pe profit . Vai de capu' vostru de javre .

    Mintiti lumea de ani de zile ca scadeti impozitele ,ca faceti economia sa mearga ,ca faceti locuri de munca ,ca accesati fonduri nerambursabile …..faceti pe dracu' sa va cante pe toti .

    Cand scadeti CAS-ul , dupa ce ati distrus 70 % dim IMM-uri ?

    Vai de capu' vostru de nesimtiti ,sunteti toti o apa si-un pamant sau mai bine zis noroi.

  2. De la 1 aprlie, nu-i nici o gluma, creste factura la energie electrica cu 6% ! La sfarsitul lui 2013 bulgarii au iesit in strada pentru asa ceva, si ei nu au productia de energie a noastra. Suntem condusi de hoti, mincinosi si incompetenti!

  3. Da doi ani ce-ai facut,duduie?Ati frecat mesele cu menta???In privinta cheltuielilor curente au depasit deja salariul minim si se grabesc sa ajunga la nivelul celui mediu,dar exista o explicatie:tara de prosti

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.