Podul de la Albeşti a fost redeschis în totalitate traficului, cu promisiunea unei garanţii de o sută de ani

1
Administraţia judeţeană a inaugurat vineri investiţia finalizată la primul dintre cele 13 poduri care facilitează trecerea de pe un mal pe altul al Ialomiţei dintre Fierbinţi şi Giurgeni.
Preşedintele Silvian Ciupercă spune că reabilitarea infrastructurii rutiere pe malul drept al râului Ialomiţa face parte din strategia de dezvoltare a judeţului.
Lucrările de consolidare a podului de la Albeşti s-au ridicat la 50 de miliarde de lei. Deşi mai scumpă, soluţia aleasă de constructor este cu mult mai avantajoasă, prin eliberarea albiei râului de unul dintre pilonii de susţinere.
De profesie inginer pentru îmbunătăţiri funciare, consilierul judeţean Valeria Socol, a apreciat calitatea lucrărilor foarte aproape de nota maximă, cu observaţia de a se încerca şi consolidarea malului râului.
La recepţia investiţiei a participat şi consilierul judeţean PDL, Nicolae Sitaru, în opinia căruia singurul neajuns al lucrării este abandonarea pe malul apei a bucăţilor de beton din vechiul pod.
Pentru ca maşinile de mare tonaj să nu mai provoace stricăciuni noului pod dintre Andrăşeşti şi Albeşti, în zonă va fi instalat cântarul pentru traficul greu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Pe teritoriul judetului sunt 13 poduri in administrarea consiliului judetean; celelalte 12 in ce stare se afla? Cazul podului de la Dridu ii este cunoscut d-lui ciuperca?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.