Podul de la Hagieni a fost distrus de ape

0

Podul de pontoane de la Hagieni a fost distrus de apele Ialomiţei care au adus din amonte numeroase trunchiuri de copaci, mizerie si mii de pet-uri. Cei 30 de localnici şi călugării Mănăstirii au rămas fără principala cale de acces în sat, iar comitetul local pentru situaţii de urgenţe din Mihail Kogălniceanu a lucrat 3 zile pentru recuperarea pontoanelor şi a punţii de trecere.
Primarul Alexandru DINU spune că podul a fost scufundat de plaurii formaţi din gunoaiele măturate de ape, de pe malurile râului:
audio Alexandru DINU
Vital pentru bătrânii şi copiii din Hagieni, podul din pontoane era folosit în această perioadă şi de credincioşii care în perioada Sărbătorilor Pascale merg la Mănăstirea din sat. Viceprimarul Vasilică Voinea precizează că se va încerca realizarea unei punţi de acces pietonal:
audio Vasilica VOINEA
Pentru localnici, ruperea podului de la Hagieni înseamnă o grijă în plus pentru că accesul la serviciile de primă necesitate este cu mult mai dificil acum:
audio Hagieni
În week-end, apele râului Ialomiţa au depăşit în judeţ cota de atenţie şi chiar au atins în unele zone pe cea de inundaţie, iar de astăzi nivelurile au început să scadă uşor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.