Poetul naţional al românilor a fost omagiat la Urziceni

0

Cei 160 de ani care se împlinesc de la naşterea lui Mihai Eminescu au fost marcaţi în foaierul centrului cultural printr-un spectacol de muzică şi poezie, pregătit de elevii de la şcolile generale din oraş, în colaborare cu biblioteca municipală ,,Constantin Ţoiu’’.

Prima parte a manifestării a fost pusă în scenă de către elevii de la şcoala generală nr. 2, pregătiţi de învăţătoarele Mihaela Gherghelescu şi Elena Tiţă. Pe lângă poeziile cunoscute ale liricii eminesciene, cei prezenţi au avut şi surpriza de a asculta creaţii inedite ale marelui poet. Iulia Ioan, elevă în clasa a doua, a recitat ,,O zgâtie de fată’’.

Partea a doua a programului a fost prezentată de piticii de la şcoala generală nr. 1. Momente speciale dedicate zilei de 15 ianuarie au fost pregătite şi la Grupul Şcolar ,,Sfânta Ecaterina’’, sub îndrumarea profesorului Ion Văduva, dar şi la ,,Grigore Moisil’’, unde bobocii de la clasa a noua F au răspuns provocării profesoarei Maria Chirca şi au realizat un montaj pe care colegii lor   l-au putut asculta în pauză.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.