Poliţia pentru protecţia animalelor face din nou valuri

0
Apărătorii celor 30 de cai încredinţaţi temporar primăriei de la Firbibţi Târg, au depus o sesizare la Direcţia Sanitar-Veterinară Ialomiţa prin care au semnalat că cel puţin 3 cabaline de rasă au fost înlocuite cu alţi cai.
Printr-un comunicat de presă, instituţia informează că reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi ai Oficiului pentru Ameliorare si Reproducţie în Zootehnie s-au deplasat pentru verificarea celor sesizate.
La citirea  microcipurilor de la cele 11 cabaline pentru care exista suspiciunea ca ar fi fost înlocuite, şi a compararii seriilor  cu cele din Registrul de Evidenţe privind Microciparea cabalinelor, s-a constatat ca 10 dintre ele corespund iar una nu se regăseşte.
Pentru verificarea seriei s-a accesat Baza Nationala de date, unde microcipul figurează pe numele Dragoi I. Cristian pentru exploataţia din Fierbinţi-Târg.
Concluzia Direcţiei sanitar- veterinare Ialomiţa este că sesizarea “ Inspectoratului General De Politie Pentru Protectia Animalelor “ s-a dovedit neintemeiata!”
La sfârşitul anului trecut,  în fostul CAP al localitaţii Firbinţi Târg au fost găsiţi   32 de cai care trăiau în condiţii de neimaginat. Dupa doua luni de procese, cabalinele au trecut in grija primariei iar proprietarii au fost decazuti din drepturi.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.