Politist trimis în judecată

0

Agentul de poliţie rutieră reţinut la începutul lunii mai la Urziceni pentru luare de mită a fost trimis în judecată. Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a angajatului de la Serviciul Rutier Ialomiţa, pentru infracţiuni săvârşite anul trecut.
În primăvara lui 2010, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Ialomiţa au obţinut date şi informaţii conform cărora poliţişti din cadrul Serviciului Rutier solicită sume de bani pentru a omite măsurile legale ce se impun faţă de contravenienţii la regimul rutier.
Pentru a se proba faptele a fost obţinută autorizaţie de folosire a investigatorului sub acoperire şi s-a stabilit că unul dintre agenţii de poliţie de la Urziceni a pretins şi primit suma de 400 lei cu titlu de mită pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, respectiv aplicarea sancţiunii contravenţionale în locul suspendării permisului de conducere la depăşirea vitezei legale în localitate.
La sfârşitul lunii Mai, procurorul a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mita.
Robert Dincă, wwww.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.