Politişti in acţiune

0

Peste 360 de poliţişti ialomiţeni au fost scoşi în weekend în stradă, pentru asigurarea climatului de linişte şi ordine publică în judeţ.

În trei zile, au fost legitimate peste 800 de persoane, dintre care 69 au fost avertizate cu privire la modul de comportare în locurile publice, iar peste 100 au fost conduse la sediile poliţiilor, de pe raza localităţilor în care au fost depistate, pentru verificări suplimentare.

Cu această ocazie au fost depistate douăsprezece persoane suspecte, care au fost preluate pentru cercetări şi găsită o persoană dată în urmărire.

Nici agenţii economici nu au scăpat de controale. Poliţiştii au verificat legalitatea în peste 50 de activităţi comerciale şi dacă administratorii unităţilor     şi-au asigurat, conform legii, bunurile pe care le administrează. Dintre agenţii economici verificaţi, doisprezece au activităţi de schimb valutar şi amanet.

Poliţiştii de la rutieră au verificat peste 600 de autovehicule, iar 71 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul Drager. Pe lângă măsura sancţionării contravenţionale cu puncte amendă sau puncte de penalizare, în 3 cazuri faţă de conducătorii auto a fost luată şi măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă conformă cu abaterea comisă, iar în 8 situaţii au fost reţinute certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasau contravenienţii. În total au fost aplicate 205 amenzi, în valoare de peste 40 de mii de lei şi au fost constatate 21 infracţiuni.

Acţiuni similare au desfăşurat şi poliţiştii din Arad, Braşov, Constanţa, Iaşi, Maramureş şi Sibiu.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.