Poliţiştii din Munteni Buzău sunt acuzaţi de un localnic din Căzăneşti că l-au bătut în postul de poliţie

6

Bărbatul agresat se află internat la spitalul judeţean şi prezintă mai multe semne de lovituri în burtă, la cap şi picioare. Petrică Adrian Dumbrav şi alte 3 persoane au fost găsite pe câmp adunând porumb din urma combinei, motiv pentru care au fost acuzaţi de furt. Tânărul spune că au fost ameninţaţi cu pistolul, au fost descălţaţi şi duşi în sediul postului de poliţie unde au fost ţinuţi aproape două ore: “au scos pistolul la noi, ca ne impusca, ca ne impusca… pe tata l-a batut cu bata cand l-a bagat in masina, iar pe mine, ca am refuzat sa intru in sediu ca ma bat, m-a aruncat jos acolo si m-a rupt in bataie. A scos pistolul la noi, ne-a injurat, ne-a facut in tot felul…”.
Poliţiştii neagă acuzaţiile şi spun că ei au intervenit la sesizarea telefonică a unui localnic care reclama că mai multe persoane fură porumb din câmp: “la solicitarea politistilor de a se legitima, acestia au refuzat, mai mult, au avut un comportament recalcitrant, adresandu-le politistilor injurii si refuzand sa fie condusi la sediul politiei. Barbatii au fost adusi la sediul postului de politie Munteni Buzau, unde au avut acelasi comportament si au provocat scandal. Facem mentiunea ca acestia nu au fost agresati de politisti”.
Până să fie internat, Petrică Adrian Dumbrav a fost adus de două ori cu ambulanţa la spital. El a fost luat cu salvarea de la postul de poliţie din Munteni Buzău şi adus la Unitatea de Primiri Urgenţe din Slobozia, dar până să fie examinat din punct de vedere medical, o doamnă poliţist de la Căzăneşti a venit şi l-a luat înapoi la secţie pentru audieri. În faţa postului, bărbatul a fost din nou bătut, dar de un necunoscut, fără ca poliţiştii să intervină în sprijinul lui. Florinel Dumitrache este vărul bărbatului bătut şi spune că a doua rundă de discuţii cu poliţiştii s-a încheiat în jurul orei 20, când au chemat din nou salvarea: “am stat de vorba cu domnul politist afara si i-am spus – domnule, daca faci legea, fa-o cum trebuie! Ia o declaratie, adu martori, nu trebuie sa omori lumea cu bataia! A inceput sa tipe, sa ne faca tigani, sa iesim afara si sa ne adreseze injurii care mi-e si rusine sa le spun… Asa se face legea la Munteni Buzau. Vreau sa va mai spun ca i-a tinut in picioarele goale – nu am vazut asa ceva decat in filmele cu Iisus! I-au descaltat si tortura! Cand a ajuns la spital, l-au luat inapoi, nu s-a dat voie sa se interneze. A venit o domnisoara cu masina politiei si l-a luat inapoi, nu au dat voie sa se interneze un om batut. L-au dus inapoi la postul de politie, mai mult fortat. Si cand le-a dat drumul a doua oara, s-a chemat din nou salvarea”.
Agentul acuzat, Buturugă Ionuţ Sebi, a intervenit la sesizarea telefonică a viceprimarului de la Munteni Buzău. Proprietarul terenului de pe care se recoltase porumbul nu are pretenţii în acest caz.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

 

6 comentarii

  1. eu inteleg ca politistul roman a trecut de la o extrema la alta. adica de la indiferenta la exces de zel! O avea legatura cu politicul? oricum, e pagubos si cinstit ar fi ca cei nemultumiti de program sau salariu, sa-si dea DEMISIA, sa caute un alt loc de munca, sa ne scuteasca de aerele lor de neintelesi.

  2. Eu am inteles ca cei batuti ar cam fi ciori …scz …rromi…si foarte bine au focut pulitzai …sa le dea bataie pana ii omoara …cu vorba buna in tara asta se pare ca nu mai merge absolut deloc …sa nu va aud ca au drepturi ca nu prea mai tine chestia asta …si pe mine dc ma prinde politia la furat sa ma bata tata …ce dracu caut eu sa fur de la alti ? De la o vreme vad ca toti infractori o ard ca au drepturi …pai in mamaliga lor …in momentul in care ai comis o infractiune …ai si renuntat la drepturi …bataie ca la fasole …

    Bobutz …la americani singuru tau drept cand te opreste politia e sa asculti politzaiu …dc ala iti zice sa stai in cap …asa te pui …nu ca la noi mai mai sa sari si sa il bati ca te legitimeaza in momentul in care esti un cetatean cinstit nu cred ca te deranjeaza nici macar 1 secunda ca vine un politzai si te legitimeaza sau te intreaba ce faci si de unde vii …ii zici cine esti ce faci si ai plecat …!!

  3. tigani sau nu, oamenii aia NU au furat porumb. sunt campurile pline de amarati care aduna ,,ciuciuletii“ de porumb ramasi pe loc in urma combinei. pe proprietar nu-l deranjeaza asa. nu or fi usa de biserica, dar politistii se dovedesc niste BÂTE!

  4. Ce aveti cu ei? Nu ia-ti vazut toata vara la sapa? Au muncit pe branci. Niste nenorociti , zdrente jegoase, scursuri. Daca va prindea politistul CLOSCA va scotea SAPA pe gat. Poate alta data va mai duceti.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.