Polițiștii ialomițeni – specie pe ducă

3

scoala politie

Tinerii ialomiţeni sunt dezinteresaţi de a urma cursurile unor şcoli superioare de poliţie.
Fie că ignoră o astfel de carieră, fie nu răzbesc să intre la şcolile de agenţi şi ofiţeri, printre absolvenţii ultimelor două generaţii ale instituţiilor de pregătire a poliţiştilor nu se regăsesc şi ialomiţeni.
Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Viorel Ştefu, a declarat în cadrul emisiunii Agenda Publică, de la Radio CAMPUS, că mulţi dintre tinerii poliţişti încadraţi în judeţ doresc să se transfere în comunităţile natale:
audio Viorel ȘTEFU
Comisarul şef de poliţie, Viorel Ştefu, a mai spus că în ciuda eforturilor de recrutare, absolvenţii de liceu din Ialomiţa nu au succes la Academia şi Şcoala de Poliţie:
audio Viorel ȘTEFU
La nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie există un deficit de 100 de cadre, iar locurile libere se ocupă numai din rândurile absolvenţilor şcolilor de profil.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Faptul că tinerii ialomiţeni nu se înghesuie să ajungă poliţişti, poate fi interpretat în mai multe feluri: riscul de a fi prinşi luând şpagă sau, dimpotrivă, au ajuns la concluzia că dacă eşti un poliţist care-ţi faci corect datoria, ajungi să fii cercetat mai rău decât ultimul infractor. Atâta timp cât Poliţia nu-şi deparazitează propria ogradă, va fi populată cu indivizi fără scrupule, poliţişti penali care trăiesc în concubinaj cu mafia ţigănească şi nu numai, fapt dovedit şi nepedepsit. Cred că acesta este un fenomen la nivel naţional, de neîncredere în viitorul poliţistului, acesta nefiind protejat, precum procurorii sau judecătorii, aceştia din urmă tăind şi spânzurând după bunul plac, sub protecţia inamovibilităţii.

  2. In timp ce subfinantarile din toate domeniile isi arata coltii prin coruptie,nesiguranta cetateanului,un viitor innegurat al copiiilor nostri ,suferinta,boli si mizerie ,vedem zilnic anchete,arestari si sentinte cu prejudicii de SUTE DE MILIOANE DE EURO.Haituiti politic au fost cei care au zacut in inchisorile comuniste,cei care au avut idealuri si crezuri,deci,va rog,nu mai denaturati sensul cuvintelor prin martirizarea unor jigodii de politicieni avari pusi pe capatuiala prin praduirea si secatuirea tarii. Pai hai sa nu mai alimentam prin spagi si sa nu mai toleram coruptia mafiota ,iar prejudiciile sa fie directionate acolo unde e necesar,hai sa ne eficientizam si sa ne responsabilizam individual,caci ne-am adus cu prisosinta aportul la degradearea societatii.

  3. Problema tinerilor ialomiteni este ca nu sunt suficient de pregatiti. Nu pot concura cu absolventii liceelor din Targu Jiu , Pitesti, Suceava. Nu spun acest lucru din necunostinta de cauza. E suficient sa vezi ca in fiecare clasa la Academia de Politie exista minim 2 tineri din Pitesti, Targu Jiu,Suceava, Craiova care confirma ca s-au pregatit timp de 1-2 ani pentru concursul de admitere, atat la proba scrisa cat si la cea sportiva.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.