Precupeţii de pepeni de pe marginea drumului dintre Amara şi Griviţa ţin la preţ, mai ceva ca la piaţă

5

foto: Andreea Floreanu

Numărul de bostane la şosea este mai mic anul acesta, iar printre comercianţii de pe marginea drumului se regăsesc şi intermediari care vând pepenii sub garanţia că sunt cultivaţi de ei.
Samsarii sunt şi cei mai zgârciţi la preţ. Ei vând cu 80 de bani kilogramul de pepene roşu şi un leu cel de pepene galben, chiar dacă aceştia sunt perisabili şi riscă să se strice înainte de a fi vânduţi.
Canicula a afectat anul acesta şi suprafeţele cultivate cu pepeni. În multe bostane pe vrejurile plantelor nu mai sunt flori, ceea ce va reduce considerabil producţia de pepeni. Cultivatorii cu tradiţie din judeţ au relaţii contractuale în pieţele din Braşov şi Constanţa unde îşi vând marfa mai repede şi la preţuri mai bune ca acasă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Mergeti la nesimtitii de la Cosereni, sa vedeti acolo preturi mai mari decat la piata din Urziceni. Nu scad pepenii sub 1 leu, respectiv sub 1,5 lei; toti vand la fel, fara sa inteleaga ca astfel raman cu ei si ii vor da la porci sau ii vor manaca ei.

  2. Gresit rationament,mai Jimmy.Daca te ntorci dupa o zi grea,cu treaba prin Bucuresti,opresti si ti cumperi din drum ce ti trebuie fiind constient ca nu ti permiti sa ti mai pierzi timpul la cumparaturi cand ajungi acasa.Tintele comerciantilor de la marginea drumului sunt clientii pt care timpul inseamna bani.Asa si la scara blocului(in magazin)toate preturile sunt cu 20%mai mari decat in piata,unde oferta i generoasa.Si daca vezi langa gramada de pepeni un copil ca cel din foto….e imposibil sa nu fii miscat emotional si sa cumperi.

  3. Oare cel din poza sa fie cultivator de pepeni? Eu nu prea cred, daca privesc mai atent la cat de frumos ii luceste parul ….:) Este o deosebire intre fapt si realitate si in privinta textului cat si in privinta fotografiei 🙂

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.